استفاده از فلز مایع در تلفن های iPhone 5

انتظار می‌رود ماه اکتبر (مهر ۹۱)،اپل آی‌فون پنج را وارد بازار کند.
از همان زمانی که قرار بود، آی‌فون ۴s رونمایی شود، در گوشه گوشه اینترنت شاهد حدس و گمان‌هایی در مورد یک آی‌فون با ظاهر متفاوت بودیم، حدس‌هایی که در آی‌فون ۴s، رنگ واقعیت به خود نگرفتند و حالا همه منتظرند در آی‌فون ۵، شاهد آنها باشند.
چند وقت پیش شایعاتی در جنس بدنه گوشی گلکسی اس ۳ که به احتمال زیاد دو هفته بعد رونمایی خواهد شد، خوانده بودیم. مطابق این شایعات، جنس بدنه گلکسی اس ۳، سرامیکی خواهد بود.
همین شایعه، این فکر را به ذهن می‌آورد که اپل هم به مانند سامسونگ در پی متحول کردن جنس بدنه گوشی‌های خود است.
و حالا مطابق اخباری دیگر، اپل به دنبال استفاده از «فلز مایع» یا liquidmetal در آی‌فون پنج است.
اما این فلز مایع چیست؟
نه! این ترکیب اصلا حالت فیزیکی مایع ندارد. در سال ۱۹۹۲، پژوهشگاه فناوری کالیفرنیا، آلیاژی از تیتانیوم، مس، زیرکونیوم و نیکل ساخت، ویژگی این آلیاژ، استحکام و سبکی و یکدستی آن است، طوری که وقتی لمس می‌شود حالتی شبیه لمس مایع یا شیشه به آدم دست می‌دهد، به همین خاطر است که نام «فلز مایع» را بر آن نهاده‌اند.
از سال ۲۰۰۳، پژوهشگاه فناوری کالیفرنیا، شرکتی را تحت نام فناوری‌های فلز مایع بنا نهاد تا این اختراع را در اختیار شرکت‌های دیگر بگذارد.
به خاطر دوام، سبکی و خش‌ناپذیری آن، فلز مایع در تعدادی از محصولات مصرفی مورد استفاده قرار گرفته است، برای مثال شرکت SanDisk در فلش‌درایوهای Cruzer و پخش‌کننده‌های mp3 به نام Sansa از آنها بهره برد  نوکیا هم در گوشی‌های Vertu استفاده از ان را تجربه کرد.
فلز مایع در جواهرسازی، ساخت تجهیزات پزشکی و ساختن وسایل ورزشی مثل دستکش‌های گلف هم کاربرد پیدا کرد.

اپل و فلز مایع
اما در سال ۲۰۱۰، اپل حق اختصاصی جهانی استفاده از فلز مایع در محصولاتش را با پرداخت ۲۰ ملیون دلار خرید.
جالب است بدانید که فلز مایع از این زمان تا کنون در بعضی از محصولات اپل کاربردهایی پیدا کرده‌اند، اگر می‌خواهید لمس فلز مایع را تجربه کنید، یک خارج‌کننده سیم‌کارت برای آی‌فون ۴ یا آی‌فون ۴s را بردارید. بله! این قسمت از فلز مایع ساخته شده است!
اما استفاده از فلز مایع برای ساختن کل بدنه، واقعا تحولی خواهد بود، به این ترتیب، گوشی سبک‌تری خواهیم داشت که هنگام افتادن از دستمان مقاومت بیشتری خواهد داشت و نگرانی از بابت افتادن خش بر روی آن نخواهمی داشت.

منبع: یک پزشک، پی سی ورد

نظرات